Prat om operasjoner, selvtillit og "skjønnhet" og sånn...

Fin oversikt! Hehe! Nå sier jeg bare dette i tillegg; jeg vil virkelig ikke skrive så mye om dette, så etter dette er det over om en stund. Nå vet jo jeg at jeg har snakket mye om dette og tenkt jævlig mye på om jeg vil gjøre noe med det, og sånt, men hvis folk har tenkt å si "gad du klager så mye og tenker altfor mye på det negative", så bare STOPP å lese akkurat her, for jeg har fått sånne kommentarer i det siste. Jeg er sånn jeg er, det er et valg jeg er usikker på å ta og det betyr mye for meg og hvordan jeg ser på meg selv.
Så er det selvfølgelig mange som sier at folk ikke bryr seg, menne, kanskje det er noen der ute som må gå gjennom samme prosess, og jeg skriver dette mest for meg selv. Om et par år kan jeg lese dette og tenke takk Gud for valget mitt. Takk for meg, nå kan du fortsette å lese selve poenget med dette innlegget :)


Angrer litt på at jeg skrev forrige innlegg. Veldig fint første "offisielle" innlegg! Uansett; grunnen til at jeg angrer er fordi jeg har virkelig tenkt over det og snakket med mange som leste innlegget (kjente av meg), og sett meg selv i speilet og sånt. Jeg gråt til og med før jeg skulle til odontologen på torsdag fordi jeg visste akkurat hva nyheter jeg hadde i vente, haha! Men fram til saken;

De fleste (kanskje ikke de fleste, men mange) jeg har snakket med sier; ja, men det er jo en "kosmetisk" operasjon, og at man gjør det for å bli penere, og at det er sykt unødvendig sånn egentlig, for man er født sånn som man er født, og man burde egentlig akseptere seg selv som man er. Ja, jeg er enig i det, men samtidig; dette er ikke en nesejobb, botox eller silikon i brystene, dette er jo noe odontologer bestemmer, og sånn operasjon gjennomfører (som jeg forstod det) kirurger på Haukeland 100 ganger i året, så da skjønner jo man selvfølgelig at det er veldig vanlig. Men uansett, jeg ble litt tankefull over det å "fikse på seg selv" og gjennomføre kosmetiske operasjoner på seg selv. Så jeg tenkte dette; jeg tror ikke på at det er noen som ser på seg selv og ikke finner feil de vil fikse på seg selv en eller annen gang i livet.

Vi finner alltid feil med oss selv, kanskje feil som ingen andre ser, men poenget er at du ser feilene. Med meg så er det sånn at jeg var svært misfornøyd med meg selv før på grunn av kryssbittet, men jeg har på en måte lært meg at det er sånn jeg er, og det er jo svært få ting jeg kan gjøre med det da. Men; når noen tilbyr meg et tilbud som går på at om to år så har jeg fått fikset på noe som til tider knuser selvtilliten min ned i bakken, selvfølgelig sier jeg ja. Og jeg tror det er sånn med alle, så jeg forstår ikke helt hvorfor det er så gale med folk som vil fikse på seg selv (dette går selvfølgelig ikke til alle som leser, men det er personer som synes det er helt feil og mener at det går imot naturen osv).
    Hvis det er noe du er misfornøyd med og det gjør at du får lav selvtillit; vær så god og fiks på det hvis du vil. Hvorfor skal folk dømme? Jeg tror at det viktigste ved en person er hvordan personen ser på seg selv. Hvis man har god selvtillit og tror på seg selv, så er alt mulig og da føler en seg mye bedre med en gang, og hvem vil vel ikke det?

Nå tenker dere sikkert at jeg fokuserer alt for mye på utseende, men ja, helt ærlig; det er sånn verden er i dag. Vi får første inntrykk av en person etter hvordan personen ser ut, så ja, det er ikke rart at folk vil fikse på noe ved seg selv. Alle vil se bra ut, sånn er det bare, og det er en del av naturen og hvordan mennesket tenker. For noen er det kanskje ikke det verste og største problemet, men for mange er kanskje en liten detalj ved utseendet deres helt avgjørende på selvtilliten. Så jeg blir litt provosert når noen sier det blir helt feil å ta skjønnhetsoperasjoner eller plastiske operasjon og sier at de er dumme, for det er deres valg, de bestemmer over sin kropp, og hvis de har komplekser med utseendet, skal de få lov til det.

    Nå er ikke min operasjon en nesejobb eller ansiktsløft, men jeg gjør det på grunn av utseendet mitt. Dette er noe jeg kan begynne å grine av når jeg ser på bilder av meg selv der jeg viser høyre bilde av ansiktet, høyre ansiktsprofilen min (for det er der det vises), eller når jeg ser på meg selv i speilet hvordan det ser ut når eventuelt andre ser på meg fra skrått på høyre siden av meg.
    Men jeg har selvfølgelig lært meg måter å skjule dette på, det er derfor jeg kanskje nesten ser alltid lik ut på bilder, for jeg vender alltid venstre del av ansiktet til kameraet, aldri smiler med tennene betet sammen, stikker ut tungen når jeg smiler for å legge mer fokus på den, og når jeg smiler til folk personlig, smiler jeg alltid mens jeg vipper hodet til venstre. Og til tider lager jeg heftig overbitt, for jeg har en følelse at det kanskje kommer til å virke. Mamma hadde det samme som meg når hun var liten, men hun har presset overkjeven fram så ofte, at jeg tror det bare har blitt sånn, uten streng eller operasjon..

Jeg klarer ikke å tro at jeg legger faktisk det 3. bildet ut, litt ekkelt. Men dere skjønner selvfølgelig når dere ser dette. Tanken på at jeg får rettere tenner enn det jeg har, og får smile med undertennene om to år er fantastisk braaa! Love it!


Men nå kan jeg faktisk ikke vente til jeg får streng. Jo fortere jeg begynner med behandlingen, jo fortere er den ferdig, og det er deilig å tenke på, for jeg tror jeg kommer til å grine av lykke etter operasjonen, kanskje ikke de fire ukene etter mens jeg må leve på proteinshakes og suppe med kjevelås, men etter det. JAAA!

2 kommentarer

P

12.03.2012 kl.19:36

You go girl!

12.03.2012 kl.21:38

Jeg syns det er kjempebra at du gjør dette :D du kommer til å bli nydeliiig (selv om du er det fra før av uansett da haha)og du kommer helt sikkert ikke til å angre<3 og drit i det hvis noen taperfolk sier at du bare er opptatt av utseende, for det er som du sa, dette har mest med selvtillit og å være fornøyd med seg selv å gjøre, så de tar bare helt feil :)

-Amanda

Skriv en ny kommentar

paula pl

17, Bergen

Heihei! Jeg er en jente som bor i Bergen, men kommer opprinnelig fra Riga, LV! Blogger om alt som faller meg inn og så ofte jeg kan! Elsker dans, det er livet mitt!

Kategorier

Arkiv

hits