Kjevekirurgi #2 - KLAR

Heii! Nå er det en stund siden jeg har skrevet noe her, og det skyldes av at livet mitt består av skole og trening og helt andre tanker enn det å sitte ved pcen, ta bilder og skrive. Jeg har bestemt meg for at dette blir et sted framover å samle oppdateringer om kjeveoperasjonen min, som er det neste jeg venter på, og nesten det eneste som går i tankene mine for tiden.

I det siste har jeg blitt så lei av å holde på med dette, og nesten alle besøkene til kjeveortopeden etter sommeren har vært rett og slett kvalmende. Jeg har vært så lei av å vente på at noe nytt skal skje. Jeg ble fortalt at jeg skulle operere innen høst 2013 og tydeligvis har det enda ikke skjedd, og for hver gang jeg dro til kjeveortopeden (ca. hver 3 uke) så hopet forventningene seg opp. En gang så ble jeg så sinnsykt skuffet (jeg fikk vite for sikkert 4 gang at jeg ikke var klar allikevel). Fire uker etter det måtte jeg ta nye avstøpninger for så å sende de til Haukeland og vente på svar.. Og på onsdag, for to dager siden.. åhh, da fikk jeg den beste beskjeden jeg har fått i mitt liv: Haukeland har offisielt satt meg i kø for operasjon. Det blir ikke mer stramming og det blir ingen flere kjeveortoped timer (unntatt de for å sette inn kirurgisk bøyle og ta av strengen, johoo). Det eneste som gjenstår er å vente på operasjonsdatoen som jeg håper blir innen slutten av januar. Jeg har allerede fått en kirurgisk bue på tennene! Hvor sykt er ikke det? Ord kan ikke beskrive hvor lettet jeg er for tiden, og ikke minst hvor utrolig glad og lykkelig jeg er for dette.

Jeg trodde aldri jeg kom til å få denne beskjeden om at jeg faktisk er klar for å operere, så på bussturen tilbake fra kjeveortopeden så satt jeg med øynene fulle i tårer. Ikke fordi jeg er lei meg, men fordi dette er første gang det går opp for meg hva som virkelig kommer til å skje, og jeg er så sinn-sykt(!!!!) glad, og spent, og alt det gode det går ann å føle i verden. Ja, det går faktisk ikke ann å beskrive med ord hvor sinnsykt glad jeg er, fordi det er akkurat det jeg trengte nå: gode nyheter.

Derfor går dagene vekk på å lese blogger og se videoer om kjevekirurgi og opplevelser, og ta kontakt med folk som gjennomgår det samme som jeg, eller har gjennomgått det. Ikke for å skremme meg selv, for det er tross alt ganske skremmende for noen (helt ærlig så veier det positive opp for alle de negative tingene), men for å være forberedt på hva som kommer til å skje. Tiden går også vekk på å legge på meg både muskler og fett og bygge immunforsvaret opp såpass at jeg er frisk og sterk innen den tiden kjeveoperasjonen skjer. Tross alt vet jeg ikke når operasjonen er, og hvis noen andre avlyser, så kan det plutselig være min tur. Jeg skal også bruke tid på å lage scrapbook om alt dette, og legge inn alle bilder og dokumenter og forandringer (tro meg, forandringene har vært store allerede)

Og ja, selvfølgelig spiser jeg alt jeg elsker å spise, for snart kan ikke jeg spise noe av det jeg er glad i i 6 uker, og kanskje mer.

3 kommentarer

Vilde Karlsen

16.11.2013 kl.02:30

Så spennende, skal virkelig følge deg videre!

21.11.2013 kl.18:33

Gud du er heldig! Venter på å få noe videre beskjed.. hvor lenge har du hatt strenger nå? og tar de strengen helt av, og hvordan ser den du har på ut da? Er gal av å vente.. Er veldig greit å se andre skal det også, gruings

paula pl

21.12.2013 kl.23:23

Anonym: Hei!
Nå har jeg hatt strengen på siden 1 november 2012, så snart vil det bli 14 måneder. De tar strengen av ca. 6 måneder etter operasjonen, men nå har jeg blitt fortalt at jeg får en plate på baksiden av tennene som jeg må ha hele livet (for å holde tennene på plass, og for at de ikke skal gå tilbake til sånn som de er "genetisk").
Hvis du skal operere, så er det ingenting å grue seg til, det kan jeg garantere deg! Folk som har gjennomført operasjonen angrer ikke ett sekund, og tiden går kjempefort, så før du vet det så er alt gjennomført ;)

Saskia

01.01.2014 kl.14:03

Å du er heldig! Skal også operere kjeven min, og fikk vite at jeg skulle operere høsten jeg fylte 18... Men når jeg ringte de og lurte på om de skulle gjøre noe og hvorfor jeg ikke hadde fått innkalling på noe som helst, så hadde de mistet meg i systemet. Nå venter jeg bare på å få på streng, sånn at jeg slipper å være 20 med streng og skjev kjeve... Lykke til i morgen! :D

Skriv en ny kommentar

paula pl

18, Bergen

Heihei! Jeg er en jente som bor i Bergen, men kommer opprinnelig fra Riga, LV! Blogger om alt som faller meg inn og så ofte jeg kan! Elsker dans, det er livet mitt!

Kategorier

Arkiv

hits